fbpx

PMMA vloersystemen

Ontdek de duurzame en veelzijdige PMMA vloersystemen voor professionele toepassingen. Betrouwbaar, sterk en eenvoudig te onderhouden.

PMMA-vloeren zijn vloercoatings die worden gemaakt van polymethylmethacrylaat, een synthetisch polymeer dat bekend staat om zijn sterkte, duurzaamheid en weerstand tegen chemische stoffen. Indufloor is een van de belangrijkste leveranciers van PMMA-vloeren in Nederland. De PMMA-vloeren van Indufast worden veel toegepast in verschillende industrieën en gebouwen, vanwege hun uitstekende eigenschappen

Toepassingen van PMMA-vloeren

De PMMA-vloeren van Indufast zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van industriële faciliteiten tot commerciële gebouwen en openbare ruimtes. De vloeren zijn bijvoorbeeld ideaal voor gebruik in keukens, werkplaatsen, voedingsindustrieën en automotive en vele andere sectoren, omdat ze bestand zijn tegen chemicaliën, vocht, bacteriën en schimmels. Dit maakt ze perfect voor ruimtes waar hygiëne en veiligheid van het grootste belang zijn. Bovendien zijn PMMA-vloeren van Indufast zeer duurzaam en slijtvast, wat betekent dat ze ook geschikt zijn voor gebieden met veel voetverkeer.

Het verbod op toepassing van PMMA-vloeren in binnen situaties

In Nederland mogen deze systemen niet verwerkt worden in bouwwerken waarin de natuurlijke ventilatie van buiten situaties ontbreekt, het aantal wanden is niet van belang bij de vraag of er sprake is van een binnensituatie. Bij omstandigheden waar hierin niet aan kan worden voldaan is het PUCEM systeem een goede oplossing.

Voordelen van het Indufast PMMA-systeem

Het Indufast PMMA-systeem heeft veel voordelen ten opzichte van andere vloersystemen. Ten eerste is het snel uithardend, waardoor de vloer snel in gebruik kan worden genomen. Dit is vooral handig voor commerciële en industriële toepassingen, waar tijd en productiviteit van essentieel belang zijn. Bovendien is het Indufast PMMA-systeem zeer chemisch resistent, wat betekent dat het bestand is tegen een groot aantal chemicaliën en zuren. Dit maakt het systeem ideaal voor gebruik in industriële faciliteiten, laboratoria en andere omgevingen waar chemische stoffen worden gebruikt.

Het PU gekleurd granulaat dat wordt gebruikt in het Indufast PMMA-systeem biedt ook vele voordelen. Dit granulaat wordt gemaakt van gekleurd polyurethaan granulaat, wat betekent dat het kleurecht en slijtvast is. Het granulaat wordt in de PMMA-hars gemengd en kan worden gebruikt om een ​​breed scala aan kleuren en afwerkingen te creëren. Het granulaat maakt het ook mogelijk om antislip eigenschappen aan de vloer toe te voegen, waardoor het geschikt is voor gebruik in natte en gevaarlijke omgevingen. 

Conclusie

PMMA-vloeren van Indufast zijn een uitstekende keuze voor verschillende industrieën en gebouwen, vanwege hun duurzaamheid, chemische resistentie en snelle uithardingstijd.

Het gebruik van PU gekleurd granulaat biedt nog meer voordelen, waaronder antislip- en de mogelijkheid om aangepaste ontwerpen toe te voegen.