fbpx

Toepassing van PMMA systemen in binnen situaties

In Nederland zijn er regels omtrent het gebruik van bepaalde systemen in bouwwerken zonder natuurlijke ventilatie van buitenaf. Of er sprake is van een binnen- of buitensituatie wordt niet bepaald door het aantal wanden. Het gaat erom of de natuurlijke ventilatie van buitenaf aanwezig is of niet.

Systemen die niet gebruikt mogen worden in bouwwerken zonder natuurlijke ventilatie zijn onder andere PMMA harsen.

In 2016 heeft de Nederlandse overheid een tijdelijke uitzondering ingesteld voor het gebruik van MMA-houdende vloercoatings, maar deze uitzondering is inmiddels verlopen. Dit betekent dat het gebruik van deze coatings momenteel niet is toegestaan in Nederland in binnen situaties.

Het gebruik van MMA-houdende vloercoatings kan namelijk leiden tot blootstelling aan vluchtige organische stoffen, die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van zowel de gebruikers als de omgeving. In plaats daarvan worden momenteel andere, veiligere alternatieven gebruikt voor vloercoatings, zoals epoxy, PU en acrylaat.

Wij houden om te bepalen of er sprake is van een binnen situaties  onderstaande aan:

Een binnen situatie is elke situatie waarin er binnen in een bouwwerk gewerkt wordt en de natuurlijke ventilatie van een buitensituatie ontbreekt. Het aantal wanden is niet van belang bij de vraag of er sprake is van een binnen situatie.